Hyggetur til Malmø

Min mand og jeg tager nogle gange en endagstur til Malmø, dels fordi der er nogle ting som bedre kan betale sig at købe derovre og dels fordi det er hyggeligt.

Sådan en tur har vi været af sted på i dag. Vi startede som vi plejer, med at tage ind til Triangeln shoppingcenter, hvor der ligger et lille hyggeligt spisested ved navn Crêperie Bretagne, som serverer "Galetter", sandwich samt dessert pandekager.

Galetter er madpandekager og de fås med mange forskellige fyld, men vores favorit er og bliver den med bacon, champignon og tomat. Der er salatbar til galetterne, men det er ikke helt den type salatbar, som vi er vant til. Som regler er det noget med stuvede kartofler eller kål, ris eller ting i syrlig dressing, men det er jo smag og behag.

I selve Triangeln shoppingcenter er der mange gode butikker, som f.eks. Kappahl (dame- og herretøj), Dressmann, Panduro, Lindex, Jack & Jones, Sløjddetaljer, Stadium og Søsterne Grene m.m.

Når vi er færdige i Triangeln fortsætter vi enten til shoppingcentret Emporia eller ned af gågaden i Malmø. I dag valgte vi gågaden, som byder på mange af de butikker vi kender i forvejen som f.eks. H & M, men der er også spændende butikker som Indiska, der har masser af lækkert og lidt anderledes tøj. Som dansker kan man godt bliver medlem af deres kundeklub, hvilket giver mulighed for at benytte gode tilbud som f.eks. dage med 20% på alt og lignende. Der er også flere småcentre i forbindelse med gågaden, som også er et besøg værd.

Et apoteker fif

Når man er i Sverige, kan det også godt betale sig at smutte en tur forbi apoteket efter håndkøbs medicin, idet ting som Stripsil, mellemrumsbørster til tænderne, Blink vådservietter til øjnene m.m. er billigere end herhjemme.

En pakke Blink koster f.eks. 119 k.r på et dansk apotek og 99 s.kr, hvilket svarer til ca. 70 kr. pr. pakke. Altså en besparelse på 50 kr. Blink er billigst på det apotek, hvis logo ligner et a. Jeg kan desværre ikke huske hvad det hedder, men det ligger i starten af gågaden - næsten helt henne ved Triangeln. 

Mellemrumsbørster er billigst hos Krone apoteket  hvor man i øvrigt kan blive medlem på sit danske cpr.nr og dermed optjene rabat. Man kan også blive medlem hos Hjerteapoteket, som ligger flere forskellige steder, både i centre og gågade.

Når vi er færdige med at shoppe, ender vi som regel på en af de mange cafeer eller restauranter og får en kop velfortjent kaffe med tilhørende kage. Der er et torv næsten helt nede for enden af gågaden, hvor der er masser af spisesteder. Ellers kan man også besøge Jensens Bøfhus eller texas Longhorn, som begge serverer god mad.

Vi slutter som regel af med at køre en tur til Emporia, hvor vi handler madvarer i Willy:s og ICA. Her kan det f.eks. godt betale sig at købe kaffe og the, nachochips, diverse dressinger, chokolade og slik m.m. Ud over priserne, har de også nogle varer, som vi ikke har i Danmark. Deres citron mayonnaise er f.eks. ganske god.

Er man til hobbyting, kan en tur forbi Panduro Outlet også være en god ide. Her kan man få et rabatkort, hvor man får et stempel hver gang man handler for 200kr. 10 stempler = 200 kr. rabat på næste køb.

Adressen er her:

Panduro Hobby Outlet           
Bronsyxegatan 4
213 75 Malmö           

 

Kommentarer